Summering av år 2012 & ett Gott Nytt Härligt SyÅr

Ja, nu är det faktiskt dags igen. Dags för en summering utav ytterligare ett år i sömnadens tecken. Ett år då jag hade räknat med att dra ner på tempot. Jag har väl delvis gjort det i alla fall. Har bara tagit beställningar när jag kännt att jag haft tid, ork, lust! Och så tänker jag fortsätta ha det. Prio ett kommer fortsätta att vara att förse familjen med kläder. Både nödvändigt och mindre nödvändigt ;-) Och framför allt: att ha ROLIGT vid mina maskiner! Att få den terapi jag behöver vid maskinerna i alla fall någon gång/vecka.
 
När jag tittade tillbaka i bloggen lite, insåg jag att jag aldrig summerade 2011. Kan ju mycket bero på att jag var nyförlöst med en go liten bebis att sniffa på. Men också att jag fysiskt var ganska nedgången just nu med en bröstinfektion som härjade och febertoppar varannan var tredje dag. Det glömdes helt enkelt bort. Men nu har jag gjort det i dubbel bemärkelse. Kan säga att det märks ganska så tydligt att det sytts till en liten kotte som byter storlek lite titt som tätt. Många plagg/textila alster har det blivit. Betydligt mer än vad jag överhuvudtaget skulle ha gissat. Jag är faktiskt ordentligt förvånad själv. För det har aldrig kännts som en belastning.
 
Med tanke på hur jag TIDIGARE har mått så är det jättepositivt. Jag ser det faktiskt som ett ganska stort friskhetstecken att jag har skapat så pass mycket utan att det kännts jobbigt. Jag tror det ligger väldigt mycket i det att jag inte ser sömnaden som ett måste, utan som avkoppling. Och som jag inledde det här inlägget: så kommer jag också fortsätta. Jag har INGA som helst planer på att ta det här vidare från hobbynivå till företagande. Jag VILL inte sätta den pressen på mig själv. Jag vill inte ha KRAV att prestera på ett område som jag ÄLSKAR. Det här är mitt andningshål, min terapi om man så vill!
 
Hur blev då syåret 2012?

2012: 542, 1.48 plagg/dag

2011: 284, 0.78 plagg/dag

2010: 352, 0.96 plagg/dag

2009: 478, 1.3 plagg/dag

2008: 492, 1.35 plagg/dag

2007: 28, 0.85 plagg/dag (december 2007, började 071128)

Ganska galet, jag erkänner, men jag har verkligen inte lidit ont utav det, och inte resten utav familjen heller ;-)

 
När det nya året inleds kommer jag också välkomna en ny maskin till min maskinpark:
Klicka på bilden ovan så tas du till en ny sida om du vill veta mer om maskinen.
 
Den här raringen ska bli väldigt spännande att stifta bekantskap med och det ska bli väldigt roligt att få ta sömnaden ytterligare en nivå. Det är alltså en kombinerad sy-och brodermaskin. Jag kommer dock välja att främst använda den med broderenheten eftersom jag redan har en riktigt bra symaskin och bra komplement i övrigt också. Sedan ska det letar lite coola broderier som gillas utav äldsta sonen så ska vi se om jag inte kan få fortsätta med hemsytt ett bra tag till för hans del också ;-)
 
Flera kommande höjdpunkter under det nya året kommer vara:
Februari - en kul syfestival med en efterföljande syträff tillsammans med underbara tjejer
Mars - nuvarande blogg firar 5 hela år! Det måste ju självklart firas! Kom gärna med förslag på hur!
Någon gång under våren - en till syträff med mitt "gamla" sygäng
Och så vidare...det lär bli många sytillfällen, det är då ett som är säkert!
Kategori: Vad händer? Taggar: 2012, 2013, PFAFF creative performance, brodermaskin, summering;